Autor: Žarko Bogosavljević

Novi Sad
15.06.2018.
18:14 > 18:15
Cena grejanja u Novom Sadu se neće smanjiti iako je JKP "Novosadska toplana" prošlu godinu završila sa dobiti od preko milijardu dinara.
  • makijaveli

    18.06.2018 16:25
    planovi
    Niko da spomene, da je nekada davno, kada je planirana izgradnja toplovodne mreze u NS, nekih 60-tih godina proslog veka izracunato, da ce taJ vid grejanja biti jeftin u odnosu na druge!
    Dosta brzo su troskovi rasli, pa i zbog skupog sirenja po gradu, zatim skupog investicionog odrzavanja (ugradjivani su losi materijali, a voda u NS je veoma agresivna - te su popravke cevovoda postajale sve skuplje). Nekada se grejanje placalo samo u grejnoj sezoni, pa se strogo vodilo racuna da li ga ima! Onda su uveli placanje cele godine, da bi kao bilo lakse za gradjane, ali su time sebi omogucili lakse podizanje cena, posebno se to odnosi na toplu potrosnu vodu, koja je jako poskupljivala. I sada smo tu gde smo, pa cak ti ne dozvoljavaju ni da se odjavis sa grejanja, jer se toboze grejes od susednog stana !
  • ab

    18.06.2018 07:28
    grejanje
    Ja sam pokrenuo postupak za skidanje sa mreze.
  • radmilla

    17.06.2018 20:09
    @toplanac
    Kakvi su Reno Kangu?Za tolike novce mora da imaju 'spejs 'tehnologiju...
    Na svakom 10'/, ciste dobiti,steta sto nisu vise pod garancijom jer su u NEOVLASCENOM servisu ugradjivani parking senzori i radio-cd uredjaji...
  • Millan

    17.06.2018 11:53
    Gas
    Mogu samo da kazem da sam srecan sto zivim u novoj zgradi u koju je investitor uveo grejanje na gas. Leti je racun 0 din, a zimi na 30m2 maksimalan racun je oko 2500 din. Vidim da sve vise investitora u gradu uvodi gas (jeftiniji prikljucak, jeftinije grejanje kupcima stanova), a polako se probijaju na trziate i toplotne pumpe.
    Kako god bilo, i sta god rekli, cena grejanja preko Toplane je previsoka. Bezobrazno skupa.
  • Toplanac

    15.06.2018 20:32
    Toplana
    Kao radnik toplane, mogu da kažem da smo se modernizovali, da savesno i marljivo obavlja svako svoj deo posla! I svakako su pored rukovodstva za uspeh itekako zaslužni i radnici. A ti isti radnici u toplani imaju manju platu od jkp gubitaša npr. Informatika, SPENS...
  • NS67

    15.06.2018 19:21
    PREDIZOLOVANE CEVI SU
    Povečale Dobit TOPLANAMA!
    Kao i povečanje broja Potrošaća!
    Naravno i Tople Zime!...

    "- Rekonstrukcijom vrelovodne mreže se stare cevi koje su bile postavljane tehnikom polaganja u lebit masu ili betonski kanal zamenjuju novim, modernim predizolovanim cevima - preciziraju u "Toplani". - Ova, nova tehnologija postavljanja znatno je brža i jednostavnija za veće prečnike cevi jer se povećava protok i obezbeđuju veći kapaciteti snabdevanja toplotnom energijom."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna